fredag 4 juli 2014

Vi har haft besök!


Så var den här, den sköna känslan första kvällen då semestern tar vid. Det är en underbar känsla som idag dessutom kombineras med ett fantastiskt sommarväder.
Ikväll har vi njutit av en god grillad bit kött som vi intog ute på terrassen tillsammans med goda tillbehör och ett glas gott vin.

För en tid sedan frågade J mig varför jag endast hade stoppat värmeljus i några få av alla de ljushållare som vi har i trädgården. Jag blev fundersam då jag var säker på att jag fyllt på i alla lyktor.
Så kom jag på det. Det är skatorna som har tagit dem! De gillar ju sådant som blänker och det gör ju aluminiumformarna som finns i värmeljusen.
Ok, tänkte jag. Jag får väl vara smartare än skatorna, så jag satte ut lite större ljus som de omöjligt skulle kunna flytta. MEN skatorna är tydligen förtjusta i ljus eller så har de bara bestämt sig för att jag inte skall ha ljus ute.
Så här såg det ut när jag kom hem tidigare idag...


De har alltså tuggat i sig av ljuset! Jag förstår om de blir sugna, det är doftljus som enligt min mening luktar ljuvligt av vanilj. Det är ju mina ljus och de skall inte ätas upp...
Nu får jag nog klura ut något annat. Jag vill ha ljus ute, redo att tändas när mörkret faller på.

Vilken underbar kväll det är, jag sitter fortfarande ute och njuter, men snart flyttar jag nog in och kikar lite på fotboll.

Vad gör du ikväll?
3 kommentarer:

 1. Jag har oxå haft ljus utanför som blivit "uppätna" av fåglar... Här har v haft fredagsmys o firat att det är semester, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Har aldrig varit med om att skatorna ätit upp ljusen??!! ;)
  Här är en lugn fredag, vi har ätit hemgjord sushi och bara softar :)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. Det har jag aldrig varit med om. Jordgubbarna är utsatta här däremot.

  SvaraRadera