söndag 26 juli 2015

Vintermat i juli...


Idag när det har varit sååå kallt, kändes det helt ok att laga och äta en middag som vi normalt sett inte förknippar med juli och sommar, men när man känner sig frusen och vinden viner utanför, ja då kan det ju kvitta. Det blev en het fisksoppa som är riktigt god och receptet kommer här,





Ingredienser:
400 gr torskfile'
2 msk curry
1 krm chili
Smör
1 purjolök
1 röd paprika
2 tärningar fiskbuljong
1 liter vatten

Skiva purjolök och paprika, fräs det i smör tillsammans med chili och curry.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka upp. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg i grytan. Låt koka med soppan 5-10 minuter.
Servera gärna med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.

Enkelt, snabblagat och gott! Det gillas som bekant!


Ha en skön kväll!




2 kommentarer:

  1. Ja vi får allt anpassa oss....tända ljus och brasa. Hoppas det blir en solig höst. Kram Anette

    SvaraRadera