tisdag 7 juli 2015

Årets skörd


Hej, hej, hallå!

Hoppas ni har en fin tisdag!

Här ligger jag på soffan och slappar, mätt efter middag och därefter jordgubbar och glass.
Jordgubbar ja, sååå många jordgubbar vi har skördat från vår trädgård i år. Galet många och till skillnad från förra året har vi fått behålla dem för oss själva. I fjol var skatorna snabba här och käkade dem innan de hann mogna helt. Så tråkigt, men detta år ser vi inte mycket av dem (skatorna alltså), så vi äter jordgubbar så det står härliga till.
Jag har någonstans hört att jordgubbsplantor ger bäst skörd tredje året. Vi är inne på andra året och jag begriper inte hur det ska kunna bli större skörd kommande år. Det skall bli spännande att se.

Vad brukar ni göra med säsongens jordgubbar? Safta, sylta, äta dem som vi eller något helt annat?
Berätta gärna, jag kan behöva tips!

Nu skall jag flytta fokus mot kvällens Allsång på Skansen och lite senare Morden i Midsomer. Precis som det ska vara en tisdags kväll så här på sommaren.


Ha det riktigt gott!4 kommentarer:

 1. Mina plantor förökade sig inte förra året, rådjuren äter upp dom... så gott med egen odlade, jag funderar starkt på ett viltstängsel runt hela trädgården, igår passerade en älg med sin lilla kalv över tomten

  Kram och fin kväll
  Sandra

  SvaraRadera
 2. Viljen härlig skörd av gubbar :)
  Vi äter en massa rakt av med grädde eller glass, om det blir över brukar jag skiva och sockra och lägga in i frysen och använda till sylt /efterrätter / smothies resten av året :)
  Hoppas allt är bra med dig finaste
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gud vad gott! Svensk sommar! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Men så kul när det blir så mycket av det.

  Madeleine

  SvaraRadera