lördag 1 december 2012

December eller julmånad

Go'afton kära vänner!Så har vi december månad här eller julmånaden som Lillebror A säger.Igår jagade vi runt i hela stan, läs Malmö, men omnejd för att hitta TV's julkalender till Lillebror A som gärna ville ha en. Storasyster E ville inte ha någon, men Lillebror A var mer angelägen. Jag trodde inte att de skulle vara så svåra att få tag på. Vi besökte minst 10 butiker och ringde runt till minst lika många - överallt var de  slut. Till sist kom jag på den briljanta idéen att ringa till City Gross i Staffanstorp. Där hade de minsann säkert 200 kalendrar kvar så vi for dit. Gissa om Lillebror A var lycklig när vi kom ut ur affären med SVT's julkalender?
Den eftertraktade julkalendern. Någon som har sett det första avsnittet idag? Barnen såg det i morse och tyckte det var toppen. Själv tänkte jag kika på det på SVT Play nu ikväll innan det är dags för Så mycket bättre.Idag har vi varit i stan (Malmö) och kikat på de julskyltade butikerna. Det fanns mycket fint, men höjdpunkten var nog ändå att hälsa på Tomten på Gustav Adolfs Torg.
Lillebror A talar om för tomten vad han önskar sig i julklapp...
Båda barnen tillsammans med Tomten.Därefter begav vi oss till Hansa Compagniet där den finaste Tomten av alla brukar hålla till.
Så här fin är han. I år klädd i vitt sittandes i en fin vit stol.Konstigt att inte barnen (eller Lillebror A som är den ende i familjen som tror på Tomten) reflekterar på att Tomten finns på mer än ett ställe och med olika kläder...Det var en mysig dag på stan och några inköp blev det också, bl.a en klänning till Storasyster E som hon tänker ha på sig på bröllopet vi ska på om någon vecka.Nu skall jag sätta mig och se på årets julkalender!Imorgon är det första advent. Har ni förberett med adventsljusstakar och stjärnor?Ha en skön kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar