söndag 2 oktober 2016

Äppeltider


Hej på söndagskvällen!

Har ni haft en skön helg?

Vi fick ju ett gäng äpplen av våra söta grannar och efter att ha ätit den vanliga äppelpajen (som är fantastiskt god) på längden och på tvären, var det dags att prova något nytt.

På Icas hemsida hittade jag ett recept som jag ville prova. Så idag efter middagen svängde jag ihop en  oerhört enkel och god dessert. Tillsammans med en kula vaniljglass blev det riktigt lyckat.




Här kommer receptet om du har lust att prova:

Kanel- och honungsbakade äpplen

4 port.

3 äpplen som skalas och klyftas, fördelas i fyra ugnståliga portionsformar.
Strö över en knapp matsked havregryn i varje form och pudra över rejält med kanel.
Smält ca. tre matskedar smör tillsammans med lika mycket honung.
Häll över äpplena och ställ in i ugnen, ca 12 minuter i 225 grader.

Servera med glass.

Har du lust att prova min vanliga äppelpaj hittar du receptet här.

Snart dags att lägga barnen och sedan blir det soffhäng och den danska serien "Follow the money".



Ha en fortsatt skön kväll!





3 kommentarer:

  1. Det lät verkligen gott och lite annorlunda mot allt vanligt man brukar göra med äpplen.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Mumsfilibbaba är detta.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera