torsdag 3 december 2015

Ordning och reda


Hur har ni det? 
Jag hoppas att ni hinner njuta av den mysiga tid vi har nu och att det inte bara är en massa måsten och stress inför stundande jul. 
Tänk på att det finns alltid genvägar om man inte orkar och hinner med allt. Goda lussebullar kan man köpa på konditoriet, sillen måste man inte lägga in själv, delikatessdisken har ofta jättegoda om man inte vill köpa sill i burk, julgodis och en massa annat kan man så klart också köpa. Man måste verkligen inte göra allt själv. Det viktiga är att man orkar med och inte känner press på att allt skall vara hemmagjort och att man därför nästan slår knut på sig själv för att få till det.

Nog om detta. Hemma hos oss har barnen några få uppgifter som vi vill att de skall utföra. Enkla saker (tycker vi vuxna) som att hänga upp sin jacka och ställa undan skorna när man kommer hem. Duka undan efter sig själv och sätta in i diskmaskinen. Plocka undan sådant man tagit fram samt hålla ordning på sitt rum. Jag kan inte påstå att vi lyckas fullt ut i detta. Ofta ligger jackorna slängda över en pall i hallen och man snubblar över skor och väskor...
Någon som känner igen sig?

Någon dag i veckan får de dessutom hjälpa till med att tömma diskmaskinen och att duka bordet inför middagen. Häromdagen var det Lillebrors tur att duka. Hos oss dukar vi alltid med servetter. Han har ju sett att dessa ibland står i glasen, men han utvecklade och gjorde en egen kombo av vikt (bruten heter det visst) och servett i glaset.
Så här snyggt blev det: :)Ikväll är det premiär för Ernst julprogram på TV, skall ni kika på det? Jag ska!


Önskar dig en fin torsdag!8 kommentarer:

 1. Jag håller med dig! Man kan köpa, det skall inte vara någon stress...
  Mina barn hänger upp jacka och ställer skor! Äldsta har månadspeng och där ingår sysslor hemma... Lilleman ja honom får man pusha lite när det kommer t städning

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Och som vanligt missar jag Ernst......tur det finns play. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Klart jag såg på Ernst och riktigt tjusigt med servetten i glaset.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Ordning och reda var det..hög igenkänningsfaktor..kram Diana

  SvaraRadera
 5. Korgen t julgranen är en lövkorg från Jula och en sådan där grön standard julfot ställde jag i botten men det dricker ju hiskeligt mycket vatten så en spann hade nog varit bättre :-)

  Happy Friday
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen röran i hallen , hopplöst fall...
  Så gulligt av honom.
  Jag kollade på Ernst igår, det vill jag inte missa...helt ok
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jo tack, känner igen vad du skriver om barnen. Tex att ställa skorna åt sidan i hallen kan vara svårt att komma ihåg;). Men åh så sött lillebror har fixat servettvikningen.

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 8. Ingen stress här även om en del saker är kvar att göra. Jodå Ernst kikade jag på :) Kram

  SvaraRadera