onsdag 26 augusti 2015

Honung med smak


Så har vi redan kommit till mitten av arbetsveckan. Det är helt galet hur tiden rusar på.

Tills helt nyligen har jag varit ovetandes om det stora utbud av honung som finns i butikerna nu för tiden. Förmodligen har jag upptäckt detta långt efter alla andra. Sist jag var i blomsterbutiken där jag handlar i princip alla blommor och växter, fick jag upp ögonen för honung med smak.
Där hade de dukat upp ett bord med lokalt producerad honung med olika smak så man kunde både smaka och lukta. Ojojoj så gott! 

Honung får det bara heta om man inte har några som helst tillsatser, så denna honung får sin smak beroende på vilka blomsorters nektar bina äter.
Mycket spännande och intressant om du frågar mig.
En burk köpte jag som tillsammans med en blomma fick bli en "gå bort present". Väldigt uppskattad sådan.




Man kan själv göra en smaksatt honung på ett ganska enkelt sätt.
Häll upp honungen i en kastrull. Tillsätt det du vill smaksätta med tex. kanel, timjan, rosmarin eller lime. Bara fantasin sätter gränser. Eller varför inte citron som kan användas till både bak och matlagning. Låt det dra på svag värme, 35-45 grader i 10 minuter. Ta bort från värmen och sila bort smaksättaren (man kan låta den vara kvar i honungen om man så vill). Häll upp på en burk och låt svalna.
Detta skall jag absolut testa att göra och resultatet, det ber jag att få återkomma med.


Ha en fin "lill-lördag"






2 kommentarer:

  1. Själv har jag provar lakritshonung. ......Njä, ingen favorit faktiskt haha. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Tror inte jag har provat honung med smak faktiskt, men det måste jag prova.
    Fin dag till dig.
    Kram Pia

    SvaraRadera