söndag 30 augusti 2015

En lugn dag


Om förra helgen var fullbokad och gick i full fart så har denna helg varit dess motsats.
Jag gillar dessa kontraster. Jag vill inte ha högt tempo jämt. Jag uppskattar verkligen helger då vi inte har så mycket uppbokat. I alla fall emellanåt så jag hinner hämta andan. Koppla av och göra det jag känner för i stunden.

Så var det igår. Jag gjorde precis det som föll mig in och jag gjorde det när jag kände för det. 
Körde igång en maskin tvätt, klippte en buske i trädgården, fixade lunch till oss och ett mindre kompani (man vet aldrig hur många kompisar som kan dyka upp när det är dags för mat), låg en lång stund i solstolen och slappade i solen, fikade lääänge, körde en maskin tvätt till, tog något gott att dricka i skuggan, åt en god middag, såg en film hela familjen tillsammans...


Ungefär så såg gårdagen ut och jag älskar sådana dagar. Framförallt när huset är städat och fint så jag inte behöver känna någon stress över det.

Hur vill du ha dina helger? Fullbokade eller obokade? Kanske en blandning med båda delar är det bästa? Glöm inte bort att det är viktigt med tid för återhämtning när man som de flesta av oss lever ett hektiskt vardagsliv.


Ha en härlig fortsättning på söndagen!
3 kommentarer:

 1. Jag gillar obokade helger. Men samtidigt är det nte kul om alla helger är så och man inte har något kul att se fram emot. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt med lugna helger! Älskar't!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. variation gillar jag......kram anette

  SvaraRadera