söndag 22 februari 2015

Städtips


Nu har vi en skön söndagskväll här.

Helgen har bl.a bjudit på bebis-mys, shopping, hemmafix och övernattande kompisar (för barnens del).

Hemmafix ja, äntligen har vi dragit igång med Storasysters rum på riktigt. Ni vet att jag skrev strax innan jul att det var dags, men vi har inte riktigt tagit tag i det. Annat har kommit emellan, men nu, nu är vi på gång. Rummet är tömt, hål är igenspacklade och skyddspapp ligger på golvet så nu är vi verkligen på gång.

Är du liksom jag trött på att då man dammar, ligger nytt damm på möblerna redan dagen efter? Speciellt tydligt syns det på vita och svarta möbler tycker jag. Jag är lagom road av att springa omkring med damm-trasan i tid och otid, men vad gör man om man vill ha dammfria ytor?


Jo, jag har ett tips. Häll upp ljummet vatten i en skål eller i vasken. Blanda i lite sköljmedel. Doppa en microfiberduk och vrid därefter ur den ordentligt. Duken skall vara fuktig, inte genomvåt.
Torka av ytorna och du skall se att det dröjer längre innan det där tråkiga dammlagret har lagt sig igen. Sköljmedlet är ju anti-statiskt och det är förmodligen anledningen till det goda resultatet.
Toppen tycker jag!


Ha nu en superskön kväll!
4 kommentarer:

 1. Bästa tipset på länge.... Blir tokig på att damma i tid o otid så tack det här kommer bespara mig myyycket tid. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Roligt med ny projekt :-) Vilken färg blir det nu?

  Kram/Kate

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen tapet på en av väggarna och resten vitt. Vi börjar dock med att måla allt vitt. Kram Camilla

   Radera
 3. Tack för det tipset !!
  Ser fram emot resultatet hur det blir med ert projekt.
  Kram Pia

  SvaraRadera