Denna måndag går i lugn takt. Lillebror är krasslig så vi myser hemma och tar det lugnt.
Tänkte att jag skulle ge er ett litet tips.
Ibland när man ska skala kokta ägg så fastnar typ halva ägget i skalet och ägget blir söndrigt och tråkigt. Vet inte hur många gånger då vi har haft gäster typ till jul, påsk och midsommar, då ju ägget har en given plats till sillen, då vi har kokat dem och de sedan knappt gått att skala. Det har slutat med att vi har fått ge oss iväg och köpt nya ägg, inte alltid har de varit lättare att skala.
Känner ni igen det?
Det råder tydligen lite delade meningar om varför det blir så. En del säger att äggen är för färska och andra att de inte är lika färska...
För några år sedan googlade J på vårt "problem" och hittade ett tips som vi tyckte var värt att prova. I vattnet som äggen skall kokas häller man lite bakpulver i.
Fungerar det då? Jaaa, vi har inte kämpat med äggskal en enda gång sedan dess (om vi inte har glömt hälla i bakpulvret förstås 😉).
Ungefär en tesked blir lagom, koka äggen som vanligt och voilá. Lätt som en plätt att skala.
Ha en fin start på veckan!
Låter ju fantastiskt, tack för tipset. Det kommer att provas.
SvaraRaderaKram Mamma C
Aaaa vilket tips! Det måste jag testa. Kram Anette
SvaraRaderaTack för det tipset, blir ju tokig när halva ägget
SvaraRaderaförsvinner.
Fin kväll till dig
Kram Pia
Tack för tips, måste testas! För det där känns väl igen...
SvaraRaderaKram/ Maria