fredag 18 december 2015

Saffransskorpor


Saffransskorpor eller Saffransbiscotti som en del kallar dem gjorde jag häromdagen.
Supergoda är de, i alla fall om man gillar saffran och det gör man ju. :)
Lagom att ta till en kopp kaffe, det känns liksom inte för mycket.





Har du inte provat dem så gör det. Här kommer receptet jag använde mig utav:

Ingredienser:
100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör i äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel.
Vänd ned i bunken (med smör, saffran och ägg).
Forma degen till tre längder och lägg på en bakplåt försedd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca. 25 minuter.
Ta ut och sänk ugnen till 125 grader. Skär upp ca. 1 cm breda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med ena snittytan uppåt. Låt dem torka i ugnen cirka 15 minuter.

Ät och njut!

Idag är det fredag och vi har påbörjat ledigheten! Wiiii! Underbart!
Städning står på schemat, lite mindre underbart, men sedan skall julgranen kläs och julpyntet skall fram.


Ha en fortsatt fin fredag!





3 kommentarer:

  1. Jag är inte galen i saffran men man kan ju hoppa det ;-)
    Så skönt med ledighet, jag jobbar två dagar till
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Saffranskorpor är så gott. Så skönt med ledighet. Jag har inget ledigt i jul.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera