Hej vänner!
Tänkte dela med mig av ett recept på en super-god cheesecake som passar alldeles utmärkt så här i jultider. Går bra att förbereda i god tid innan den skall serveras och visst är det toppen med sådant som kan förberedas eller tom. göras klart i god tid innan gästerna kommer. Så man slipper stöka med matlagning och bak in i det sista.
Här kommer i alla fall receptet, cheesecake med pepparkaka och vit choklad.
12-14 bitar
Botten
ca 50 g Digestivekex
ca 200 g pepparkakor
80 g smör, smält
Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
Garnering
½–1 apelsin, rivet skal
några pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt.
Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor.
Överraskande gott med en smak av jul!
Det var allt för nu! Njut av din måndagskväll!
Så god den ser ut. Jag gjorde också cheesecake i fredags. Fyra stycken! Men inte bara till oss utan till en julfest ;) Kram Suss
SvaraRaderaÅååå det är så gott cheesecake...
SvaraRaderaKram Sandra
Ser smarrigt ut. Perfekt med cheescake när man kan göra dom dagen innan.
SvaraRaderaKram Kate
Mums så gott, tack för receptet
SvaraRaderaKram Pia