Hej vänner!
Idag firar vi J's födelsedag här hemma och vad passar då bättre än en riktigt god tårta?
Hemma hos oss är Princesstårtan en klar favorit. Det finns massor av olika sorters goda tårtor, men just Princesstårtan är alltid god. Därför serverar vi en sådan till kvällsfikat tillsammans med finfina presenter.
Blev du sugen? Den är inte svår att göra, här kommer receptet:
Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering
1färdigt marsipanlock
ros och blad eller annat ätbart som är vackert
50 g mörk choklad
florsocker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Tårtbotten:
Smörj och bröa en rund form ca. 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca. 40 minuter.
Stjälp upp på ett bakplåtspapper på ett galler och låt den svalna.
Dela kakan i tre bottnar.
Fyllning:
Gör marsankrämen enligt anvisningen på paketen. Låt den kallna.
Vispa grädden tjock, smaksätt med vaniljsocker. Blanda grädden med marsankrämen.
Lägg en botten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm.
Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen.
Garnering:
Lägg på marsipanlocket, garnera med rosor och blad (eller det du har valt att garnera med).
Smält chokladen och spritsa den över tårtan. Sikta över florsocker.
Vill man spara lite tid går det naturligtvis alldeles utmärkt med färdiga tårtbottnar.
Servera, ät och njut!
Nu är kaffet klart så då det är bäst att jag avslutar detta inlägg och dukar fram så att vi kan njuta av vår födelsedagsfika.
Ha en härlig måndagskväll!
Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering
1färdigt marsipanlock
ros och blad eller annat ätbart som är vackert
50 g mörk choklad
florsocker
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Tårtbotten:
Smörj och bröa en rund form ca. 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca. 40 minuter.
Stjälp upp på ett bakplåtspapper på ett galler och låt den svalna.
Dela kakan i tre bottnar.
Fyllning:
Gör marsankrämen enligt anvisningen på paketen. Låt den kallna.
Vispa grädden tjock, smaksätt med vaniljsocker. Blanda grädden med marsankrämen.
Lägg en botten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm.
Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen.
Garnering:
Lägg på marsipanlocket, garnera med rosor och blad (eller det du har valt att garnera med).
Smält chokladen och spritsa den över tårtan. Sikta över florsocker.
Vill man spara lite tid går det naturligtvis alldeles utmärkt med färdiga tårtbottnar.
Servera, ät och njut!
Nu är kaffet klart så då det är bäst att jag avslutar detta inlägg och dukar fram så att vi kan njuta av vår födelsedagsfika.
Ha en härlig måndagskväll!
Grattis t J! Jag tycker också prinsesstårta är en favorit även om jag är galen i chokladverk!
SvaraRaderaKram Sandra
Grattis.. Åh tårtan ser väldigt god ut.
SvaraRaderaKram
Grattis till J i efterskott. Mmmm så god tårtan ser ut en av mina killars tårtfavoriter. Kramisar Tina
SvaraRaderaGrattis i efterskott till J. Så gott med tårta.
SvaraRadera