måndag 25 maj 2015

Grönt är sköntVisst är det härligt nu på våren med allt som blommar i naturen och den härligt gröna färg som omger oss så snart man ger sig ut. Jag älskar att tex. köra igenom en bokskog, eller för all del ta en promenad i densamma. 
Hemma i trädgården är det, förutom buskar och andra växter, gräset som står för en stor del av grönskan. I alla fall nu på våren och försommaren. Sedan tenderar den att bli mer gulbrun i färgen. I alla fall om vädret är soligt och varmt och det inte regnar så mycket. Jag föredrar ju ett sådant sommarväder, men det kan bli på bekostnad av grönskan i trädgården. 


Man kan ju alltid (när det inte råder förbud) vattna, men jag är lite kluven till det. Å ena sidan har jag gärna en grön, mjuk och fin gräsmatta. Fast å andra sidan känns det inte helt ok att slösa med våra vattenresurser. Hur gör ni?

I vår trädgård har vi en jättefin bevattningsanläggning, med små mojänger som poppar upp ur marken och vattnar. Hur smidigt som helst.


Nu kör vi sista veckan i maj, sedan är det S O M M A R. I alla fall enligt almanackan.

Ha det gott!
5 kommentarer:

 1. Vackert ute nu men känns inte som sommar... Cyklade hem på lunchen och när jag cyklar tillbaka ska jag har vantar! Här hemma vattnar vi inte mycket. Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Vi har gett upp tankarna om en fin gräsmatta. Jag är glad så länge den är grön och faktiskt lika glad när den inte är fullt så grön (och växer något mer långsamt). Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Känns som vinter ute!
  Njae vi vattnar inte så mycket extra! Jag väntar på en rejäl regskur så jag kan gå ut och gödsla gräsmattan, min pappa har en gräsmatta som ser ut som en green, han ringer mig när det är dags att gödsla, lufta gräsmattan och sanda den!
  Så ja vi har en riktigt fingräsmatta faktiskt!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. När gräsmattan var nyrullad, första året, då vattnade vi, men förra året gjorde vi inte det. Jag vattnar lite på växterna, men det är svårt att veta om man behöver det eller inte?
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 5. Vi har knappt ngn gräsmatta ;) vilket är skönt på ett sätt, men vi har en äng ..och den är inte lätt att klippa ;)
  KRAM

  SvaraRadera