fredag 29 maj 2015

Ett minne blott


När vi var ute på en liten tur, för någon vecka sedan, var vi bara tvugna att stanna bilen.
Ut hoppade hela familjen. Med kameror och telefoner i högsta hugg gick vi loss och fotograferade de underbara rapsfälten. Lika vackert varje år!



 De som passerade oss när vi gick bananas undrade nog om vi var riktigt kloka. Foton togs från alla möjliga vinklar. 


Lillebror lade sig på rygg...


...Storasyster tog ur en annan häftig vinkel.


Böljande landskap...


...med ett vackert hav i gult.

Nu är det dock ett minne blott, för rapsen blommat över och färgen bleknar mer och mer för varje dag.

Nu står helgen för dörren, härligt!


Ha en underbar helg!















måndag 25 maj 2015

Grönt är skönt



Visst är det härligt nu på våren med allt som blommar i naturen och den härligt gröna färg som omger oss så snart man ger sig ut. Jag älskar att tex. köra igenom en bokskog, eller för all del ta en promenad i densamma. 
Hemma i trädgården är det, förutom buskar och andra växter, gräset som står för en stor del av grönskan. I alla fall nu på våren och försommaren. Sedan tenderar den att bli mer gulbrun i färgen. I alla fall om vädret är soligt och varmt och det inte regnar så mycket. Jag föredrar ju ett sådant sommarväder, men det kan bli på bekostnad av grönskan i trädgården. 


Man kan ju alltid (när det inte råder förbud) vattna, men jag är lite kluven till det. Å ena sidan har jag gärna en grön, mjuk och fin gräsmatta. Fast å andra sidan känns det inte helt ok att slösa med våra vattenresurser. Hur gör ni?

I vår trädgård har vi en jättefin bevattningsanläggning, med små mojänger som poppar upp ur marken och vattnar. Hur smidigt som helst.


Nu kör vi sista veckan i maj, sedan är det S O M M A R. I alla fall enligt almanackan.

Ha det gott!




måndag 18 maj 2015

Vacker miljö!


Så var det slut på ledigheten för denna gång!
Jag hoppas att ni har haft en riktigt skön helg!

En av de lediga kvällarna som var, drog vi till "vår" golfklubb för att äta middag. "Vår" är det inte för att vi spelar golf där. Nej, det är "vår" för att den ligger alldeles utanför vår lilla by.
Jag förundras alltid över de vackra miljöer som finns runt golfbanor. Både inomhus och utomhus, så därför bjuder jag på en liten bildkavalkad från PGA of Sweden, där man nu är i full gång med förberedelser inför Nordea Masters som drar igång om knappt tre veckor.









   



Önskar dig en riktigt fin vecka!





















fredag 15 maj 2015

Istället för...


God afton!

Hoppas ni har och har haft en härlig fredag!

Många är vi som gillar olivträd och deras grågröna vackra blad. 
Dessvärre är de inte helt lätta att övervintra, då de helst skall stå ljust men ändå svalt. De får gärna utsättas för en frostnatt innan de tas in för vinterförvaring. Under vintern skall de ha vatten, men inte för mycket.
Ja, lite smått krävande kan vi väl konstatera att de är och det är långt ifrån alltid som man lyckas med att övervintra dem.

Nu vill jag tipsa om ett alternativ som är betydligt mycket lättare att hantera, men som ändå har dessa vackra skimrande blad. Ganska likt olivträdet.
Bara att plantera i kruka eller direkt i jorden och den tål ned emot -30 grader. Den kan alltså stå ute hela vintern och den kommer på nytt nästa år och nästa och nästa...




Förutom detta nya träd har jag två andra som jag har haft i många år. Jag har fått oerhört många positiva kommentarer och nästan alla har gissat att de är olivträd, men det är de alltså inte.

Ja, just det. Jag skall kanske berätta vad de heter. Salix Helvetica är deras namn.  
Det är alltså Vide som är ympad på en stam. Vackra  och väldigt tåliga. Kan det bli bättre?

Ha en fortsatt fin helg!













  

onsdag 13 maj 2015

Mmm så gott!


Har ni börjat fira helg än?
Här hemma har vi efter en kall stund på fotbollsträning njutit av riktigt goda våfflor.
Nej, det är inte våffeldagen idag, men hos oss är det en favorit som vi gärna njuter av lite då och då. Gärna tillsammans med jordgubbssylt och vispgrädde, mmm så gott!




Är ni lediga imorgon och på fredag? Vi kör inte vanlig vardag förrän på måndag och det känns så gott!

Oavsett om du är ledig eller ej, så hoppas jag att du får en fin helg!








måndag 11 maj 2015

Vacker morgon!


Så var det måndag igen, men vad gör väl det när man vaknar upp till sol och en blå himmel. När det dessutom är kort vecka känns det inte så betungande att stiga upp en måndags morgon. 
Möts man sen av en utsikt som den jag möttes av i morse när jag drog upp rullgardinen, en vacker vy med gult rapsfält och blå himmel, då känns det helt ok!


I lördags hade vi en tjejdag. Jag, Storasyster och våra kompisar.
På morgonen drog vi iväg norrut, mot det där stora varuhuset i Halland ni vet.
Det var tjejernas önskemål, men vi mammor var inte sena att haka på. ;)


Det fanns en hel del för tjejerna att shoppa och så klart även en del för oss vuxna. Liiite mer tid hade vi nog behövt för att hinna med allt, men det får bli till nästa gång. För en nästa gång blir det absolut. Så kul som vi hade det, vi fyra.

Ha en fin vecka!




tisdag 5 maj 2015

En lycklig kille!


Hur har ni det? 
Här är det bara bra. Nu ikväll kunde vi faktiskt sitta ute och äta middag. Det hade jag aldrig kunnat tro tidigare idag då det blåste riktigt rejält och regnskurarna (inte de små skurarna) avlöste varandra.
Härligt att kunna vara ute och andas lite frisk luft efter en hel dag inne på kontoret.

Onsdagen förra veckan var en stor dag för Lillebror.
Han och hans lagkamrater skulle spela förmatch (fotboll) till Malmö FF på Swedbank arena.
Gissa om han hade sett fram emot detta? Han var väldigt spänd inför det och hade lite svårt att sitta still i bilen på väg dit. :)
Vilken glädje för de små killarna att få vara på plan samtidigt som de stora värmde upp, att spela match på denna stora arena och att få ta emot klackens jubel. 
Efter att de hade spelat klart stannade vi och såg matchen mellan MFF och Halmstad.
Det bästa av allt, tyckte nog Lillebror, var att han efter matchen fick autograf av Markus Rosenberg, den stora idolen i laget.




Behöver jag säga att det var en mycket nöjd kille vi hade med oss hem senare på kvällen? Han somnade så snart han lade huvudet på kudden.


Önskar dig en härlig tisdagskväll!



fredag 1 maj 2015

Underbara trädgård


Hejsan!

Hoppas att du hade en trevlig Valborgsmässoafton!
Det hade vi. Vi var hemma hos goda vänner där vi fick god mat och gott sällskap.

Dagen idag har vi tillbringat ute i trädgården. Vi har rensat rabatter, rengjort marksten, klippt gräs och plockat bort gammalt från förra årets växtlighet. En underbar dag har vi haft i solen. Nu är det bara trädäcket som skall tvättas och de nya möblerna som skall monteras sedan är vi redo. Redo för en härlig vår och sommar då jag hoppas på vackert väder då vi kan vara ute och njuta.

Jag är så oerhört tacksam över att få ha en trädgård. Om än inte den största, men ändå fullt tillräcklig. Då vi byggde vårt hus för många år sedan tyckte jag egentligen att det hade räckt med en uteplats. Något större trädgårdsintresse fanns inte på den tiden, men det har vuxit sig allt större med åren och nu är det absolut en av mina favoriter vad gäller tidsfördriv på fritiden. Jag hade gärna haft en större trädgård idag med plats för växthus/orangeri, fler uteplatser, stora odlingsbäddar mm.

Tänkte bjuda på en liten kavalkad från förra årets sommar, bilder tagna i vår trädgård.

















Ha en skön kväll!